Strålande jul

Jag har en fantastisk familj. Jag kom hem ur gängorna i fredags. Trött, orolig, ledsen, förvirrad, ensam. Mådde klart sämre än jag gjort sedan jag kom till Sollefteå i höstas. Men några dagar med de människor som betyder allra mest för mig, och jag är lugn och trygg och glad igen. Lycklig och tacksam att få vara just den jag är, i just det sammanhang jag är det. Jag undrar ibland vad i allsindar jag gjort för att förtjäna det.

Jag går tillbaka till min speciella tro, tar ett djupt andetag, och litar på att allting kommer att bli bra.


Varmt honungste, kallt citronvatten

Jag är en sån gnällspik när jag blir sjuk. Jag blir nästan aldrig sjuk, men när det väl slår så slår det ordentligt. Jag är inte typen som går omkring och snörvlar i flera veckor i sträck, snarare den som ligger utslagen i tre dygn. Just nu hostar jag, har ont i huvudet, och är seg och trött i alla muskler i hela kroppen. Och då vill jag bara gnälla. Och lägga mig i min säng coh bli omhändertagen, kramad, omhuldad. Tyvärr är det svårt att hitta någon som är dum nog att vistas så nära en sjuk Stella. De flesta är alldeles för medvetna om riskerna.

Så, nu har jag gnällt lite i det här forumet också. Det får räcka.

För ungefär fyra timmar sedan gick jag på jullov. Tjohoo! Helt fantastiskt, känns det, och jag är väldigt glad nu att jag inte har lovat att jobba någonting alls under lovet.  Jag ska bara ha roligt, träffa vänner, hänga med familjen och ta det lugnt. Det känns som att det är dags att bryta bubblan, även om det helt klart finns saker och människor i Sollefteå som till och med 16 ynka dagar kommer att skapa saknad från. Egentligen är det nog bara bra, när man får sakna något ett tag uppskattar man det som bekant så mycket bättre när man får det tillbaka.

Mest av allt längtar jag faktiskt just nu efter Meghann-skrutt. Det är hästen, om det är nån som har missat det. Jag ser fram emot att tillbringa långa timmar i stallet, träna NH tills det känns som om vi läser varandras tankar och rida barbacka på en varm häst i rå vinterluft. Små saker, stor glädje.

Potential

Några grabbar i klassen hade gått och snackat tjejer häromdagen, ungefär som vi tjejer pratar killar, antar jag. En av dem konstaterade att "Stella, aah, hon har potential asså, om hon skulle klä upp sig lite och så". Skönt att höra, lål, påminner om när Alexandra informerade mig i ettan på gymnasiet om att "om du bara noppade ögonbrynen, sminkade dig lite, bytte frisyr, kanske lite annan stil.... du skulle nog kunne bli riktigt söt!"

Jag tar det som en fantastisk komplimang. Hur snygg måste man inte vara för att det ska märkas trots buskiga ögonbryn, ful frisyr och dålig klädstil? Helt sjukt snygg =p.

Tvätt, radio och förväntan

Livet blev bättre sen igår. Helt klart, Jag låg till sängs ett par timmar och lyssnade på james (jag är heeelt såld på dem just nu), ringde till Sanna, och gick sedan upp och tog tag i mig själv. Tittade på film med lite folk nere i lokalen halva natten, ååå vad skönt det var att inte vara med på festen på Långg. Såg León, och det var mys, det var länge sedan, och sedan en film som jag tror hette football factory, om huligankultur i England. Den var inte lika bra, men den var inte dålig, och sammanhanget och sällskapet gjorde att vad som helst hade gått ner, tror jag =).

Kom hem glad. Mycket glad. Sov som en stock tills radion gick igång vid sju. Nej, jag skojar inte, jag var tvungen att börja tvätta klockan sju imorse, för tvättstugan är bokad igen alldeles strax. och jag har inte tvättat på lääääänge, lål. Det är Spanarna på P1. Sjukt bra. Imorse var det Konflikt. Också sjukt bra. Radio är underskattat. Speciellt P1. Jag tror att jag ska skaffa mig en liten radio och ställa i köket, så att jag kan lyssna när jag äter. Jag vet, man ska inte ha TV o sån't på när man äter, men om man inte har sällskap tycker jag att det är lite bra... Att man distraherar sig med någonting, när man inte har ett samtal som gör det. Man äter lugnare då, och under längre tid. Däremot har jag aldrig fattat kombinationen sällskap-mat-media. Måltider ska vara sociala =).

Tvätt, radio och förväntan. Det blir en heldag med gänget idag. Bak och julstök i lokalen hela dagen, sedan luciafest med tillhörande skönsång på kvällen. Jag har lovat att sjunga, men det kan vara så att jag får ta tillbaka det löftet, rösten har spökat lite de senaste dagarna. I vilket fall som helst blir det roligt. Och gott. Jag ska äta så mycket pepparkaksdeg att jag får ont i magen.  Och vare sig jag kan vara med i luciatåget eller inte har det gjort min själ gott att vara med och öva, att höra min röst blandas med andra igen, att vara ett instrument i min egen rätt. Frihet och styrka, gemenskap och kärlek, uttryck och självförverkligande. Musik, helt enkelt.


Krambrist

Lång vecka, mycket aktiviteter, långa skoldagar. En del mys också, och absolut en bra vecka i stort, men jag är trött nu. Trött och seg och lite ensam. Inte för att jag egentligen är ensam, här finns massor av människor och tusen aktiviteter att göra idag också, allt från fest till stilla mys, men behovet är specifikt: Jag skulle vilja vara tyst med någon idag. Det är ett svårt behov att tillgodose långt hemifrån, man måste ha en speciell relation för att kunna vara tysta tillsammans, och man kan inte vara mer än två. Jag skulle vilja vara gemensamt, tillsammans-igt tyst med någon idag. 

Det är tröttheten som är roten till problemet, och just därför vore det väl vettigast att bara gå och sova. Men jag känner det där motståndet som man får när man känner sig ensamt trött, att man egentligen inte vill sova ensam. Att man inte vill gå och lägga sig, för då känner man sig ännu mer isolerad. Töntigt, för när man vaknar sen är ju ensamheten som bortblåst, oftast. Men längtan är som starkast just när man ska fatta beslutet att skäcka lampan och försöka sova. Det ställer till det.

Krama mig. Jag behöver det idag.


Unnar mig

Jag vaknade vid nio idag, men låg kvar i sängen till tio... Sedan gick jag upp och lagade frukost på sängen till mig själv. Varm choklad, vispgrädde, rostat bröd med ost och morgontidningen. Söndagstidningen, som man kan läsa hur länge som helst, den tar aldrig slut =). Sedan skrev jag ett mail till WangJianYu och hans familj, som jag inte hört av mig till på år och dag, och nu sitter jag och msn:ar och bloggar, fortfarande i min säng, ihopmyst i hörnet med massor av kuddar och mitt stora täcke.

Haha, igår hamnade jag på ett musikcafé på Pingstkyrkan i Graninge. Hur otippat var det? Men det var trevligt, även om jag till en början kände mig rättså obekväm.

Kanske skulle blogginläggen bli lite intressantare om jag inte mådde så ofärskämt bra, men jag kan inte tycka att det vore värt det =). Livet är i vanlig ordning fantastiskt, och jag njuter. Ta hand om er!

Pustar ut

Tentan är över, och det gick bra, såklart. Det går ju alltid bra. När ska jag lära mig det då? Imorrn. Nästa vecka. Om en månad. Nästa år. Nästa liv. Där har vi det. Nästa liv. DÅ ska jag ha fattat. det är mitt mål. Man ska sikta mot stjärnorna, så kanske man når trädtopparna.

Nu är det i alla fall dags för lugn och ro en helg. Jag har haft workshops med PQ idag, ska till Paradisbadet (Ö-vik) med integrationsgruppen imorgon, och på söndag ska jag gå och simma med gruppen nyanlända tjejer. Huuur kul som helst! Att bara få göra roliga saker en hel helg, vilken grej =D! Jag pratade med Anneli om att eventuellt ställa upp på lite voluntärgrejer i hennes grupp för hållbar utveckling också. Om de ska köra informationskampanjer och sån't. Det är intressant. Jag ska försöka åka på en ambassadörsutbildning i vår, tror jag, kanske, beroende på hur mycket som händer och vad som tar tid och sån't.

Men först ska vi äta tacos med hela gänget! Tjohoo!

Smaklig måltid!

Disciplin är inte min grej

Lägenheten är julfin, första ljuset brinner vid middagarna, tjocka snö- och frostlager mjukar upp konturerna utanför mitt fönster. Då måste det väl vara uppenbart för var och en att det inte håller att sitta inne och plugga? Juste! Berätta det för Hans också, så struntar vi i muntan imorgon och går ut och har snöbollskrig istället!!

Förra tentan, i torsdags, gick över förväntan, vilket egentligen är något negativt, eftersom jag nu har chans på VG, och därför inte har ro att bara plugga till G. Så tenta-hetsen är den vanliga, upp klockan sju, börja plugga klockan åtta, ha disciplin-problem så att jag bara utnyttjar kanske en fjärdedel av tiden effektivt, bli tokig på mig själv.... =P.

Igår kom Mattias och knackade på strax före tio. Trion var samlad inne hos Lovisa. Tänk mysig finlandssvenska: "Hej tjejer, jag tänkte att jag sku si på bond, kommer ni med om jag sätt på den där nede?" Jaha, där rök den disciplinen. Det var inte ens en speciellt bra film, men det var mysigt ändå, det är grymt skönt att bara hänga med lite folk efter att ha suttit instängd på sin pluggkammare en hel dag. Men det blev sent, så nu är jag trött och kan inte riktigt förmå mig att ta tag i det jag skulle behöva göra idag. Imorgon klockan halv fem eller så är det över.

Vanliga plugg-avskedsfrasen:
Vi ses på andra sidan.

Kramar

RSS 2.0