Att lära

Simskoleavslutning idag. Ojojoj så sorgligt, två av tjejerna flyttar helt säkert, en annan kanske. En av voluntärerna försvinner till Umeå, och även vi som blir kvar får vänta tre månader eller mer innan vi ses nästa gång.

Vilken fantastisk erfarenhet det här har varit. Så mycket som jag har lärt mig, så mycket glädje jag fått ta del av, sådana fantastiska människor jag fått lära känna... Jag är så oerhört glad och tacksam för det. Jag får höra ibland att jag engagerar mig för mycket, men hur kan man göra för mycket av något som ger en så oerhört mycket? För jag känner inte att jag givit något de här söndagarna, inte "upplåtit min tid och mitt engagemang" eller nått sån't. Jag har bara fått. Fått och fått. Glädje, energi, motivation, lärdomar, vänskap... Det är de sakerna som är värda att leva för.

Rebell

Kvartetten har haft en rebell-kampanj på gång hela våren. En rebell har varit mycket tydlig, två andra på god väg, och jag själv har halkat lite efter. Det var svårt att hitta något att vara rebell emot, tyckte jag, för poängen var att vara rebell på ett sätt som man själv mådde bra av. Men den här helgen har jag tagit igen det, jag är rebell mot mig själv. Mot prestationsångesten, mot alla himla principer, mot fyrkantigheten och mot all logik. Och jag mår bra. Alldeles fantastiskt bra, till och med.

Tänk vad enkelt det är ibland, speciellt när man inbillar sig att det är jättesvårt.


Jag ljög

Ja, jag ljög. Det räckte inte alls. Inte ens i närheten. Men nu gör det det.

Falla på plats

Det har varit berg-och-dalbana ett tag, och kommer med största sannolikhet att var det ett tag till, men det känns ändå som om livet börjar falla på plats. Kajsa har hört av sig, och när hon pratade med Orlando förra veckan verkade det som om jag var väntad. Det vore ju fortfarande bra att höra från Orlando, men det är ändå ett steg i rätt riktning. Jag har kollat visum, och jag behöver inget, och man kan vaccinera sig här på vårdcentralen iSollefteå. Flygbiljetterna har gått ner i pris igen för de dagar jag vill åka, så jag håller tummarna för att de håller sig där tills Orlando hör av sig.

Resten av påplatsfallandet kommer sig nog mest ur sinnesrobönen... Det har varit svårt ett tag, jag har kännt mig maktlös och frustrerad och velat påverka saker som legat utanför min kontroll. Nu börjar jag hitta någon slags trygghet. Jag vet vad jag vill, och just för tillfället räcker det. Men fråga igen om några dagar, så får vi se hur det låter då =p.

Surprise!!

Tone fyllde år igår. Släppte bomben i söndags, hade inte sagt ett ord, och hade inte planerat något sätt att fira sig. Så vi bestämde oss för att planera lite istället =D. Vi började med att baka tårta (morotskaka, mums!) kvällen innan, och bjuda på frukost på sängen. Inte så värst nyttigt, men galet gott! Sen trodde väl den stackars tösen att vi hade firat henne färdigt, men inte då! Samlade ihop ett gäng kompisar, dem hon hänger mest med, fixade grillmiddag, pyntade mitt rum så att det såg ut som barnkalas, och överraskade henne när hon kom hem från skolan. Huuuuur kul som helst!! Hennes reaktion var obetalbar, för att inte tala om hur fruktansvärt roligt vi hade när vi planerade och smög och hemlighetsmakade hela dagen, vi hade värsta sambandscentralen hos mig och Lovisa =p. Festen hade allt man kan önska sig: ett glatt födelsedagsbarn, härliga människor, god mat, bra musik och mysig stämning, fantastiskt!! Tråkigt att jag och uppladdningsprogrammet för bilder på bloggen inte är riktigt överens, men ni får använda er fantasi =).

Nu ska jag gå upp och se om det finns någon morotskaka kvar, tror jag!!

Barnsligt nöjd

Igår sprang Ebbe och jag en mil, och jag dog inte =p. Hittade det där flytet, rytmen som gör att det känns som om man kan springa i timtal, andningen och stegen har någon slags inbördes relation där det ena förstärker det andra och det känns som om nån har hällt 5.56 i alla leder (Ebbes liknelse). Han sprang visserligen MYCKET fortare än jag, men jag är ändå stolt och nöjd, för att inte tala om hur hög på endorfiner jag var hela kvällen igår =).

Idag fick vi reda på resultaten på geovetenskapen. VG på kursen, en av tre i klassen. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra, men det är svårt att inte känna sig lite malligare än vanligt när man vet hur genomsnittsresultatet såg ut, ledsen om jag är dryg och hopplös =D.

Men just idag tycker jag att jag är ganska bra, =p.


Knot, log och lite upprättelse

Fick kommentarer på ett grupparbete häromsistens, neddraget betyg pga faktafel. I min del av texten. Dessutom på något han tidigare kommenterat som "osannolikt", och som jag därför dubbelkollat. In i källan och leta. Visade sig att jag hänvisat till fel sida (15 istället för 16), men uppgiften stämde. Mailade handledaren, fick tillbaka inte mindre än två poäng (på ett arbete med 10 som maxpoäng!). Nöjd. Barnsligt nöjd, till och med =p.

Läser kartografi parallellt med GIS-meck på datorerna, och mot förväntan fick både sjökvinnan och lingvistikern i mig sig något till livs idag. För att mäta fart och avstånd kastade äldre dagars sjömän en stock överbord. I stocken var fästat ett rep försätt med knutar på ett visst avstånd, och avstånd och fart mättes med hur snabbt knutarna försvann överbord. Därav att logga ett avstånd, skriva logg, och allt sån't, låneord från engelskan och från början med betydelsen "stock", samt "knop", som alla vet sjöspråk för knut, och den svenska motsvarigheten till engelskan "knot". Åh vad roligt =). Jag antar att det är sån't som de flesta sjömän och -kvinnor redan vet, men för mig var det nytt =D.

想中国

När jag kom hem låg det ett specialerbjudande från Sinoteket på mitt skrivbord, ett helt läsår i Kina för 30 000... Ojojoj vad sugen jag blev, det alldeles sög till i maggropen. Den spontana tanken var "hur ansöker man om studieuppehåll?". Men men, det går fler tåg, just nu är det väl läge att försöka fullfölja den här utbildningen innan man ger sig in på en massa andra galenskaper =p. Förhoppningsvis får jag väl min äventyrslusta tillfredsställd för ett tag framöver i sommar ändå, peppar peppar och allt det där.

Idag har vi börjat GIS-kursen på riktigt, suttit och pillat framför datorer och haft oss. Datorer är nu som bekant inte riktigt min grej, men jag tycker faktiskt att det trots detta gått hyfsat. Det blir väl till att tillbringa mycket tid på skolan närmaste tiden framöver och försöka få lite vana och rutin innnan det är dags att göra de betygsgrundande uppgifterna. Dagens humor är att jag satt och läste instruktionerna till övningarna högt för mig själv utan att märka det, och inte ens ett flertal skratt på min bekostnad fick mig att sluta. Tror att det där styrs av det autonoma nervsystemet =p.

Skrapsår och möjligen magrutor

Igår var Lovisa, Peter och jag ute och åkte longbard i kvällssolen. Ååååh så roligt det var! Jag funderar nästan på att köpa en på blocket, jag undrar vad det kan kosta... Jag skulle väl slå ihjäl mig på kuppen, men det kan det vara värt =p. Solskenet var alldeles, alldeles gult, luften doftade sommarkväll, och balansakten fick det att pirra i magen. Jag fick för mig att åka ner för en backe, tappade kontrollen, hoppade av brädan, tog två framåtlutade hästkliv för att försöka stabilisera upp mig, misslyckades, och föll. Tog emot mig med handflatorna, ett knä och lite höft, och har både skrapsår och blåmärken som bevis för min dumdristighet. Det gör mig alldeles glad =). Den dag man slutar ha skrapsår och blåmärken har man blivit alldeles för vuxen för sitt eget bästa, tror jag!

En annan bieffekt av våren är att träningen nu kommit igång på allvar. Det är så fantastiskt skönt att komma tillbaka, trött och mjölksyrig, och lägga sig på gräset och stretcha, långsamt, medan puls och andning återgår till det normala. Jag går upp i vikt som tusan, men det är bara muskler, och känns bara bra. Det absolut konstigaste med allt detta är att jag tror att jag kanske håller på att få magrutor! Det kan ju också vara så att jag ser det jag vill se, men detta får tiden utvisa =p.

Trötta fötter

27 km Nipled bakom oss. Inser att jag är i absurt mycket sämre form än i höstas (troligen beroende på att jag då hade en hel sommars löprundor i ryggen, nu bara några veckors), men att det ändå är alldeles fantastiskt skönt att tillbringa en hel dag ute i skog och mark. Mina fötter värker, och när jag kom hem sov jag som en klubbad säl i två timmar, när jag trodde att jag skulle vila i tio minuter och sedan dra med mig Cia ner till Hågesta-ön på grillning.

Istället har vi lagat köttfärsfylld zucchini och slappar på mitt rum, och det funkar också. Alldeles utmärkt, funkar det. Man får vara ledig en kväll, efter valborg i torsdags och middag hos Mattias och TP i lokalen i går.

Toves Hasses kompis Magnus är här och hälsar på Erik. Världen är liiiiten! Men trevlig, både världen och personen =).

Röstblandning

När det kommer till att blanda röster, då vet jag inte om det egentligen spelar så stor roll om det är en profssgrupp eller en fyllekör man ger sig in i, det är ändå något obeskrivligt befriande och varmt i att bara få vara en del...

Min röst är totalpaj idag. Jag ska inte sjunga, det tåls inte av stämband med kronisk laringyt. Dessutom låter jag ungefär som en kråka på begravning. Men det var valborg igår, och valborg och vårsånger hör ihop. Som tur var förekom det tillräckliga mängder alkohol för att även andra människor än jag skulle sjunga, så sjöng gjorde vi... Vårsånger först, sedan allsånger av allehanda slag, folkmusik, Uggla, Taube... Det lät förmodligen fruktansvärt illa, alla som inte sjöng var säkert mäkta trötta på oss, och hade jag inte själv delat en flaska vin med en vän hade jag kanske inte tagit ton. Men ibland går det bara inte att låta bli!


RSS 2.0