Brain fried

Mmmm.. min hjärna är moooos.... äppelmooos? potatismoooos? hjärnmooos?

Två och en halv timma efter påbörjad studiegrupp är jag lite klokare, mycket mera överhettad, och sjukt, sjukt trött...

Tenta imorgon, jag planerar att skriva G.

Trodde ni på det själva eller?

Tänkte väl det.

Prestationsångestmonstret har glada dagar.

Positiv attityd, jag tror att jag fattar asienkrisen.

Grattis.

I ett nötskal

Det mest intressanta med två timmars effektivt ekonomi-plugg är att jag plötsligt kom på varifrån stammen till ordet kommunism kommer. Jag vet, jag är lite trög ibland, men speciellt är jag en nörd. Varför i allsindar pluggar jag inte lingvistik eller något annat vettigt?


En överraskningarnas dag

Jag blev tokirriterad på föreläsningen idag, tydligen svor jag till och med. Manne påstod att hela klassen var lätt chockad. Kul hur annorlunda man uppfattas i olika sällskap, på gymnasiet tror jag att folk var mycket mer förvånade om jag höll tyst en hel lektion =P.  Vi pratade... jag kommer inte ihåg vad vi pratade om. Men det var nog för att jag skulle bli irriterad i alla fall. Jo! Om att göra skillnad. Trött jag blir på cyniker. Vår föreläsare,  och en betydande del av klassen med honom, påstod att det en enskild människa gör inte har den minsta betydelse för omvärlden, om inte den enskilda människan råkar var president i nått mäktigt land. Ni kan ju bara tänka er hur jag gick igång på det =P.

Jag har också köpt ett par nya skor idag, och tittar under lugg på min egen konsumtionslycka. Det är inte vettigt nånstans, men de är fantastiskt söta =).

Time for plugg, tenta i övermorgon. Åh fy!


Hurt

Och inte som i engelskans sårad, inte i närheten, bara sjukt hurtig. Det blev sent igår, tre-halv-fyra kom jag i säng, och nu har jag redan hunnit vakna, äta frukost, diska och gå på morgonpromenad. Jag rynkar på näsan och undrar om jag är riktigt frisk.

Till er som känner mig och har vistats mycket i min närhet måste jag bara berätta att jag fick kommentaren "Tjitt, jag trodde inte att det kunde vara STÖKIGT hemma hos Stella! Jag är positivt överaskad!" igår. Lål, säger jag bara. Vad är det hos mig som gör att folk tror att jag är pedant, fyrkantig och helt kompromisslös? (Kan det vara för att jag är en självsäker besserwisser som alltid skriker högst och pluggar mest, lål?)

Spårad fest gör mig glad att jag inte dricker så mycket, eftermys med nyktra vänner gör mig glad åt livet. Det har varit en fantastisk vecka, massor av spontanmys, massor av gemenskap.

I eftermiddag åker vi till Gävle för att göra reklam för Unicef på IKEA, kommer hem på söndag. Och just den här gången känns det inte alls speciellt skönt att komma bort.

Institutioner och äganderätt

Fy tusan, ekonomisk historia är helt klart inte min grej. Men det är nog nyttigt att då och då stöta på ett änmesområde som man helt enkelt inte begriper sig på. Jag jobbar på att känna mig tacksam för det, men det går inget vidare =P. Någon som älskar ekonomi som har lust att skriva mitt PM?
. . . . .

Nehej, inte det inte. Det var väl synd. Ta hand, iaf!

Kramar


Mulad

Klockan halv tolv i går kväll hade jag snö överallt. Innanför kragen, mellan tårna, i knävecken, bakom öronen, på glasögonen. Men det hade alla andra också, så det gjorde inte så mycket. Speciellt inte som vi anordnade ett försoningsmöte mellan de stridande parterna som inkluderade hemlagad varm choklad. Hur mycket bättre kan man ha det?

Idag ska jag iväg till badhuset och vara behjälplig med simundervisning för en grupp nyanlända tjejer. Om det går bra, vilket jag hoppas och tror, så blir det mitt nya lilla söndagsnöje. Fantastiskt, jag har till och med köpt en ny baddräkt. Det hade jag behövt göra ändå, men processen påskyndades nu en aning.

Livet är gott, jag njuter av att vara.

Kramar


Lava, magma och atlaskotor

Vi spelade TP igår. Enligt facit är lava flytande bergsmassa under jorden, och magma det som kommer ut ur vulkaner. Det är fel. Alla som spelade visste att det var fel, ändå fick jag fel för mitt korrekta svar, såklart, man måste ju spela efter reglerna. Nästa liknande fråga var "vad heter människans sista halskota". Jag svarade spontant atlaskotan, och insåg sedan att den ju är först, inte sist. Så då visste jag inte, och svarade jag vet inte. Svaret var atlaskotan. Först och sist är subjektivt. Lite senare blev jag tillfrågad vilket instrument italienaren Christofori uppfunnit. Jag har en sång på min dator som heter Christophori's Dream, ett pianostycke, så jag tänkte att det måste ju vara ett klaviatur. Men knappast pianot väl, den uppfinnaren borde man ju ha koll på? Svarar cembalo. Svaret? Piano. Det var inte min kväll, den här veckan heller.

Kramar

Ps. Ytterligare en fråga som restes är var går gränsen för Europa? Det är något att fundera på. Och något man borde kunna när man pluggar internationella relationer =P.

Norrland

Världen är spröd och glittrande vit, älven spegelblank, och bergstoppar skymtar över mjuk dimma. Hösten här bär skira vita slöjor, snarare än tunga grå kappor. På mitt skrivbord står en liten djävul, blå är den, av en byggsats i ett kinderägg. Enligt uppgift kan den prata enbart med mig, och jag ler åt vänskap och åt värme och åt att vara hemma.


Hem

Hem är ganska odefinierbart, men en sak som är hemma är när sex personer pratar alldeles för högt i munnen på varandra kring ett matbord i en villa i Grisslehamn. En annan sak som är hemma är, märker jag till min förvåning, när solen spelar i mina röda glasljusstakar i studentrummet i Sollefteå. Då är det inte konstigt att det är mysigt att vara hemma, och att jag samtidigt tycker att det ska bli skönt att komma hem igen.

Den här gången följer mina myskläder och mina notpärmar med till Sollefteå, och det blir därmed lite mera hemma, medan villan i Grisslehamn känns lite kalare, tommare. Å andra sidan promenerar jag imorgon längs havet, och utan det är jag nog aldrig riktigt riktig. Kluven, kanske är ett passande ord?

Kramar


Chock

"knack knack" ´
Erik: "Stella, är du där?"
Jag: "Jadå, hej!"
Erik: "Jag har en kille här som heter hasse som känner din kompis,,,"

Och tio sekunder senare stod Toves hasse i min hall. Hur otippat som helst, jag visste inte vart jag skulle ta vägen. och just när det är någon man har härt mycket om och sån't, det blir lite udda. Men det var väldigt roligt! Roligt att få en människa av kött och blod att lägga till alla ord. Snygg var han också, och trevlig. Jag är fortfarande i lätt chocktillstånd.

Jag tänker inte gå in på politiska åsikter här, men jag tänker säga att oavsett vilken partifärg man har så är det historiskt att nästa amerikanska president kommer att vara en svart man. Jag tänker också rekommendera alla som inte redan gjort det att se segertalet från inatt, det är om inte annat ett mästerligt stycke retorik.

Natti!


Typiskt Stella

Igår kallade jag Fredrik "snygging". Hans ansiktsuttryck sa all om vad han tyckte om det.

Jag skulle behöva utöka mitt ordförråd till att omfatta lite fler neutrala ord. Jag menar ju inte "tjitt, du är så snygg, jag vill ha dig", när jag kallar någon för snygging, och jag gör det mer eller mindre urskiljningslöst (skiljelinjen går i min relation till människan, inte i huruvida jag tycker att han/hon är snygg eller inte), men det går inte alltid fram. Speciellt inte när jag som igår kallar någon för snygging som jag kanske inte egentligen inte har en så nära relation till som jag borde. Vad kan man säga mer än lål. Jag lär mig aldrig.

Kramar


RSS 2.0