Ensamhelg med storstädning

Fredrik är i Umeå, Tone och Lovisa i Stockholm, och Linn i nån norrlänsk småort och spelar innebandy. I Sollefteå är jag. Så har det nu varit sedan igår mitt på dagen, ungefär, jag är ensam för första gången på jag vet ärligt talat inte hur länge. Jag menar, ensam som i att det egentligen inte finns någon annanstans att gå eller någon annan människa att träffa just nu. Och sanningen är att det är alldeles fantastiskt skönt.

Jag började redan i torsdags kväll med att rensa ur gamla tidningsställ. Sedan har det bara rullat på. Rensat skrivbord, lådor och sängbord, bäddat om i sängen, sorterat in alla nya böcker i bokstavsordning i bokhyllan, satt in anteckningar och tentor i för detta avsedda pärmar, suddat griffeltavlan och skrivit nytt, sopat golvet, torkat och dammat, tvättat fyra maskiner, vikt tvätt, hängt in i garderoben, skrivit simschema, uppdaterat mitt cv, skrivit personligt brev till en eventuell arbetgivare, förberett en övningspärm till simskolan, möblerat om lite, placerat ut ljusstakar på trevliga platser i rummet, kokat och fryst in bönor, diskat, torkat av spisen, gjort matlådor, färgat håret....

Det är skönt, jag behöver sådana här dagar ibland. Rycka-upp-mig-dagar, liksom. Och jag behöver egentiden. För att hinna göra sån't, för att hinna återhämta mig, och för att hinna få lite struktur. Jag längtar något helt oerhört efter min etta i Umeå, där det finns tydliga gränser mellan mitt och andras, mellan tid ensam och social tid. Men för tillfället är det alldeles fantastiskt fint på mitt rum, och det duger bra =D.

Imorgon åker vi till Åre, och då kan jag nog glömma egentiden för en vecka, men ojojoj så roligt det ska bli! Fem långa dagar med bara snö, vänner och semester. Tjohooooo, är allt jag har att säga om det =D!

Guldkorn från en tuff vecka

I måndags skrevs tentan som varit orosmoment de senaste veckorna, och även om det inte var en höjdare i sig, var det skönt att känna att det är över.

I tisdags kväll premiäråkte vi i backen. Underbara underbara. Ska nog kanske gå igen ikväll, om jag orkar och hinner.

I kväll tror jag att det blir egentidsbehovet som för styra. Det ska bli skönt.

Annars lite tufft just nu, magkatarr, långa dagar, lite klaustrofobi. Men det brukar ge med sig bara man tar hand om sig lite, så jag återkommer pigg och glad imorgon eller så.

Markörvecka

Vi har varit i skogen och lekt hela veckan. Fått sova hemma, men annars tillbringat hela dagarna i sjukvårdstält och på basläger på Högberget. Bistått MSB och klassen undr med inspel på fältveckan och haft alldeles fantastiskt roligt. Kul att spela teater, speciellt när man får improvisera. Jag tycker att det är svårt att gå in i en roll om jag har förmemorerade repliker och sån't att hålla mig till, det brukar kännas som om jag koncentrerar mig så mycket på vad jag ska säga att jag faller ur rollen och säger det som mig själv istället. Bättre då att bara ha en roll och reagera helt naturligt utifrån den rollen. Den här veckan har jag spelat livvakt åt en lokal korrupt politiker, och roat mig med att vara stenhård och ibland omåttligt oförskämd. Hoppas att jag inte trampat på alltför många ömma tår =p.

Bloggen ligger som vanligt på is flera veckor i taget, och sedan sist har jag varit i Örebro i några dagar. Jättetrevligt, och med höjdpunkten att få gå ut på en trevlig restaurant och äta god mat och dricka gott vin och konversera i många timmar. Det är inte ofta man lyckas med det i Sollefteå, så det var verkligen lyx.

Sedan tillbaka i Sollefteå, allt som vanligt. Jag har fått mani på att sticka, har precis avslutat ett par vantar, är halvvägs igenom en matchande mössa, och har köpt garn och stickor till nästa projekt: ett par raggsockor. Det enda tråkiga är att det i längden blir ett ganska dyrt nöje. Man tänker sig att man ska spara pengar på att sticka själv, men det gör man nog inte egentligen. Å andra sidan är det roligt, och personligt, så det är rätt okej att det kostar några kronor extra.

Jag måste väl återgå till böckerna, i vanlig ordning får bloggen ett uppsving när jag släpar något annat, i det här fallet tentaplugg.

RSS 2.0