Älskade Sollet!

Så var vi här igen. Allt är precis som vanligt, och allt är helt annorlunda. Nya människor, nya kurser, nya föreläsningar, och ny föreläsningssal. Samma hus, samma rum, samma klass, samma stämning. Det är alldeles fantastiskt att vara tillbaka!

Två bra saker har hänt idag:

Jag har pratat med Cristina i telefon, vilket var jättekul!! Det är heltråkigt att hon inte är kvar längre, men det var roligt att ha första kontakten efter sommarn, då vet man ju liksom att man inte bara kommer att släppa varandra. Dessutom var det roligt att prata spanska en stund, jag saknar det redan.

Jag har träffat en av mina simelever, och hon var jättepeppad på att börja igen och undrade när det skulle ske coh verkade lite besviken när jag sa "om tre veckor eller så", dvs efter insparken, ingen idé att göra något innan dess. Sedan ringde en annan av tjejerna för att fråga precis samma sak och tyckte att vi borde börja SNART! Det ska bli roligt att komma igång igen, och det är roligt att tjejerna också är peppade. jag tror på ett bra simskoleår =).

Annars är det inspark, dekorering (har äntligen köpt tyg för att klä in min garderob, fixat nya köksgardiner, osv,) vågbrist och kabelbrist som sammanfattar min vardag. Vill ha en köksvåg, för mjöl och sånt för att kunna baka, och har glömt min datorkabel i Grisslehamn. Jobbigt läge, men det löser sig väl i sinom tid. Det fanns en våg på skattis, det kanske blir den imorrn... Och ska messa mor och be henne skicka min kabel, också imorrn, tror jag. Eller köpa en ny, det borde inte vara tokdyrt.

Sovdags, kanske... natti!



Mera lycka...

Att sitta alldeles ensam mitt ute på en roslagsfjärd och se solen gå ner bakom öarna. Att en stund senare, när armar och rygg blivit trötta och kajaken fått läggas till rätta på land, följa ett tokigt infall, klä av sig naken och kasta sig i det iskalla vattnet. Simma en stund i färgbandet efter samma solnedgång, och sedan springa hem för att hålla värmen i fuktiga kläder.

Livet är bra vackert.

Fick träffa Lovisa idag också, av alla konstiga saker i världen! Hur kul som helst, hon var i Grisslehamn på jobb, nån konferens på Havsbaden, och hade som tur är tid med mig ett par minuter mellan turerna =). Ganska overklig känsla att se henne sådär supersnabbt hemma här, efter att itne ha setts alls på tre månader, och normalt bo mer eller mindre ihop i Sollet =).

Snygg!

Det blev inte fint väder, men jag tog vara på tiden ganska bra ändå. Gav mig själv en ansiktsbehandling, badade badkar, vaxade benen, noppade ögonbrynen... Allt sån't där som jag tycker mest är nödvändigt ont normalt, men som är ooh så lyxigt när man varit utan varmvatten, rakhyvel, spegel, henna, smink osv i dryga två månader. För övrigt kan jag berätta att jag är helt sjukt snygg. Hennade håret redan i lördags, och ny färg och henna-glans tillsammans med den allmänna hälsokur som en sommar i fuktigt klimat och flodvatten varit för mitt hår ger ett resultat som jag skulle bli avundsjuk på om jag såg på någon annan =). Det är väl inte värt att hoppas på att det ska hålla i sig, men jag njuter den lilla tid det varar =).

Hämtat saker från Ekbacken också, lite kläder, en klänning till kräftskivan, kaffekoppar till köket i Sollefteå. Beklagade mig för far att vi inte har några dricksglas, nu när Hanna flyttat ut, vilket gjorde att min söta far skänkte mig ett halvdussin som vi haft i reserv och aldrig använt, och som är av en annan sort än de vi egenligen brukar köpa. Magnus hade tydligen fått samma present när han flyttade häromveckan, härligt att komma från en stor familj, där det finns lite för mycket av allt, i alla fall när vi barn nu flugit ut hela bunten.

Urs, jag andas vitlök, så mycket att jag till och med känner av det själv, och det är ju inte så vanligt. Far som lagade middag, fantastiskt gott när man åt det, inte fullt lika gott nu. Tur att jag inte ska pussas med nån just ikväll =p.

Effektiv =)

Hängt i stockholm i ett drygt dygn, och tänk så effektiv man kan vara om man verkligen försöker=). Hunnit träffa Marlene, Tove och Hanna, fikat flera gånger (det börjar kännas jobbigt att jag är så kaffesugen jämt, det är INTE riktigt okej), picknickat på en filt, vandrat omkring på stan, köpt lite nödvändigheter... Och bara njutit av solen och värmen och att Stockholm faktiskt är en fantastiskt vacker stad sommartid.

Hemma igen nu, hoppas på fint väder imrgon, då blir det ut på sjön igen. Vind och segling, eller stiltje och kajak. Haft träningsvärk i varenda muskel i hela kroppen de senaste dagarna efter min dust med vindarna i söndags, fantastiskt härligt =). Far har ocskå lovat att vi ska försöka åka vattenskidor någon eftermiddag när det är fint väder, och det är inte heller helt fel. Det verkar som om jag lyckas trycka ihop nästan allt det jag älskar med sommaren på en vecka, och då kan man ju inte annat än le =)!

Lycka

Jag vaknade i förmiddags. Kokade ägg och gjorde en knäckemacka med ost, hällde upp te. Lycka är att kunna laga precis den frukost man är sugen på, att inte längta efter något som är helt utom räckhåll.

Tittade ut genom fönstret. Strålande sol, styv bris uppblandat med kraftiga kastbyar. Letade fram min flytväst, riggade min båt och tillbringade tre timmar alldeles ensam med vinden och vattnet. Lycka är att segla tills båten tar in vatten och komma hem så trött att det är svårt att gå.

Åt middag, bakade kladdkaka och kokade te. Lycka är att kvällsfika med människor man älskar, med långsam konversation om ingenting särskilt, som det blir när man är trött.

Skickade några mess, loggade in på msn. Lycka är att ha möjlighet att kontakta någon man bryr sig om, berätta att man tänker på någon precis när man gör det, och få till svar att någon tänker på en tillbaka.

Lycka är att uppskatta det man har, att inte ta det för givet. Det är alltid lättast när man saknat det, och svårare när det återigen blivit rutin. Men det dröjer nog innan jag behöver börja oroa mig för det =).

Hemkommen

Sista två veckorna före avfärd var minst sagt fullbokade, och sedan jag väl kom iväg har internet varit något av en bristvara.

Nu sitter jag i alla fall på min flicksäng i gästrummet hemman hos mamma och pappa i Grisslehamn. Det är skönt att vara tillbaka i Sverige, i en kultur jag inte behöver kämpa för att förstå, ett språk där jag uppfattar alla nyanser och variationer, hos människor som jag vet älskar mig, och som jag älskar tillbaka. Det har varit en fantastisk sommar, ni får fråga om ni vill veta mer än så, men nu är det dags att komma tillbaka till vardagen. Från och med nu är jag i alla fall fullt kontaktbar, här, på mailen, på telefonen. Hör av er, jag har saknat er

RSS 2.0