Personlighetsstörning

Jag har en personlighetsstörning av rang.

Jag kan plötsligt komma ihåg något jag sagt eller gjort tidigare, och få total ångest över detta uttalande eller denna handling. Det kan vara en dum kommentar som jag plötsligt får för mig att hela världen går omkring och skrattar åt mig för. Eller att jag sagt något på tunnelbanan till en kompis som jag plötsligt får för mig att någon som känner någon ska ha hört, och så ska alltihop komma fram till den människa det berörde och det kommer att orsaka all världens hemskheter. Eller att jag gjort en miss i trafiken och nu kommer någon att skriva upp registreringsnumret och anmäla mig på nått vänster.

Nej, jag är inte 14 längre, men ibland kunde man tro det.

Jag undrar om det har med prestationsångest att göra? Att alltid vilja vara perfekt. Att inte riktigt duga om man inte är det. Eller om det har att göra med att först väldigt sent ha blivit accepterad för den man är, och därför fortfarande på något sätt känna att man alltid är med på undantag och måste vara försiktigt. Jag är nästan alltid mig själv, men jag är tydligen fortfarande i någon mån osäker på att det räcker.

Det är i alla fall en väldigt dum och energikrävande personlighetsstörning. Skapar med jämna mellanrum magont och illamående och allmänt "malestar" (ungefär "illabefinnande") i allt från några timmar till ett par dagar. Och 90% av det man oroar sig för (i mitt fall snarare 99% eftersom jag så ofta oroar mig i onödan) händer aldrig. Och när något väl händer är det inte sällan helt oväntade saker som inte ens hade korsat ens medvetande.

Så nu ska jag nog sluta oroa mig för den här gången.

Jul i stugan!

Hemma hos mamma och pappa är julen precis som den alltid har varit, och det är nått tryggt i det, jag gillar det. Alla fyra syskonen hemma, ljud överallt (ni kan ju testa själva att sätta sex mer eller mindre musiker i samma villa tillsammans med sina nya julklappar i form av stylaphones, elpianon, cd-skivor, mm), en fin gran, ljus i alla fönster, och julstämningen på topp. Själv är jag en bortskämd liten tös, som fått alldeles fantastiska julklappar och känner mig som en överklassprinsessa =p. Det enda problemet blir hur jag ska transportera alla fina saker till Sollefteå (via Sthlm och Örebro) =p.

Sitter nu och skriver ut MSB-kommitténs slutrapport inför sammanslagningen, och ni kan ju gissa att det är för nöjes skull. Hoppas dock ändå på något intressant, och det är nog bra att ha något litet incitament att läsa kursliteratur över jul, tentan kommer obehagligt snabbt på när vi kommer tillbaka. Förresten märkte jag när Fredrik var här i slutet av förra veckan hur sjukt, hopplöst insnöade vi är. Middagsdiskussionerna hos cirkus Lundén är inte av en riktig standardkaraktär normalt, men jag tror att de var mer invecklade och politiska och akademiska än någonsin förut just de dagarna när det satt två freds- och konfliktstudenter brevid varandra i kökssoffan och malde. Till slut kände jag ett visst behov av att påpeka att vi var på jullov, och att jag gärna ville diskutera något annat än folkmord, definitioner av demokrati, och konfliktlösningsprocesser i Israel/Palestina, lål.

God fortsättning på er allihop!

Juste

Jag spelade i fyrtio minuter idag också, för första gången på hopplöst länge. Jag fattar inte hur man kan glömma bort hur mycket man älskar något så till den milda grad att man bara slutar ta sig tid. Ska försöka ändra på det nu.

Tenta, 5i12, omstart

Yo =). Tentan på förra kursen är över, oh yeas. Jag är nog rätt nöjd... Pluggade alldeles för lite, så går det dåligt får jag skylla mig själv. Eller, jag skyller såklart på sjukdomen =p.

5i12 i lördags, bra arrangemang, dåligt med folk, men trots allt en ganska trevlig dag. Jag pratade Kina, och har fått positiva reaktioner efteråt, så jag hoppas att det var intressant för någon annan än mig själv =p.

Och nu ny kurs. Och simskolemöte imorgon, så jag har bakat hela kvällen. Sirapskakor och kladdis, blir det, gott gott. Ska sno ihop ett bröd imorgon eftermiddag också, tänkte jag. Så att de stackars människor som kommer direkt från skolan inte dör av svält innan mötet är över.

Snart är det jul. Jistanes, julklappar borde man kanske börja tänka på nån dag också? Jaja, det får bli ena nnan dag än idag.

Reklam för en konsert med Mica på spotify... Ooooo... det vore ju inte helt fel. Annexet är ipofs inte en lysande konsertlokal, men ändå, det var alldeles för länge sen jag gick på konsert!!

RSS 2.0